Helyreállítási munkák a zivatar után

0
9

Sajnos Pilisvörösvárt sem kímélték az ország jelentős területét érintő, múlt hét pénteki heves zivatarok. A hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék sok problémát okozott városunkban is. A csapadékvíz-elvezető árkok betonelemei sok helyen elmozdultak, az átereszek eltömődtek, a murvás utcák felső rétegét lemosta, illetve az aszfaltos utakat megrongálta a hatalmas erejű lezúduló víztömeg.

A hétfői napon a Városgondnokság és a Műszaki Osztály felmérte a károkat, majd megkezdte az alapvető helyreállítást. Az önkormányzat a legsúlyosabb problémákat igyekszik a lehető legrövidebb idő alatt elhárítani. A Pataksor utcában a szokatlanul nagy vízmennyiségen kívül az idézett elő problémát, hogy a Pataksori hídnál felduzzadt a patak vize, s kilépett a medréből, mivel híd alatti nagy átmérőjű átereszt teljes egészében eltömítette a víz által magával sodort hordalék.

A faágakból, egyéb növényekből valamint szemétből kialakult torlasz miatt megáradt patak lemosta a murvát az út egy részéről, s elöntötte a környékbeli házak kertjét. A helyreállítási munkálatok során az Önkormányzat munkatársai a híd környékét megtisztították, s a hordalékot kézi erővel eltakarították. A jövő hét folyamán a munkálatokat munkagép segítségével folytatják, hogy a lemosott murva visszatöltésre kerüljön.

A Piliscsabai utcában is a víz által magával sodort hordalék okozott gondot. Itt egyrészt a 10-es út padkaanyagát, továbbá egy magáningatlanról építési anyagot, valamint az utca felső, nem aszfaltozott szakaszáról kavicsos homokos talajt mosott a víz az utcára. Itt az aszfaltra valamint a csapadékvíz-elvezetőbe lerakódott hordalékot az Önkormányzat munkatársai összetakarították, s teherautóval elszállították.

A megrongált utak helyreállítására az önkormányzat május 16-án vis maior támogatás iránti kérelmet nyújtott be. A pályázatban az aszfaltos utak közül a Tűzoltó utca, az Egressy utca, a Vajda János utca és a Szent Imre utca, a murvás utak közül a Tél utca, a Krautland utca és a Cékla köz, valamint az Erkel u. – Csendbiztos u. kereszteződésének és az Ipartelep vízelvezető árkának helyreállítására igényel az önkormányzat vis maior támogatást.

Képgaléria

via: pilisvorosvar.hu