Vívás Pilisvörösváron

0
53

Teljesen újdonságnak számító sportolási lehetőség indult a Pilisi Vívó Sportegyesület szervezésében, Pilisvörösváron.

Az edzéseket januártól Dancsházy-Nagy Tamás, az olimpiai bronzérmes férfi párbajtőrcsapat vezetőedzője irányítja két válogatott versenyzővel, Várnai Viviennel és Oravetz Barbarával együtt. Mindhárman a Budapesti Honvéd Vívószakosztály tagjai. Jelenleg három település 5 iskolájából járnak ide gyerekek.

A tanév végén egyfajta évzáróként nyílt órát tartottak, melyen a szülők, rokonok, ismerősök is jelen lehettek. Az óra első felében egy szokásos edzés elemeit láthatták, majd edzőik és Imre Géza olimpiai ezüst érmes párbajtőröző  előtt képesítő vizsgát tettek az eddig tanultakból. A fiatalok nagyon ügyesek voltak, sikeresen teljesítették a vizsgát.

Büszkék lehettek arra is, hogy az eredményes vizsgáról szóló oklevelet egy olimpikon adta át nekik. Ezután szülők-gyerekek megnézhették az olimpiai érmeket, beszélgethettek Imre Gézával a vívásról.

Szeptembertől folytatódnak az edzések, két csoportban, egy haladóban és egy kezdőben. A haladó csoportnak már a korosztályos versenyekre (pl.  Diákolimpia, Olimpici) való felkészülés lesz a fő feladata.

 

Bolvári Boglárka
Pilisi Vívó Sportegyesület elnöke