A 2019-es év lakberendezési trendjei

0
55

Még csak alulról kapirgáljuk a 2019-es évet, lényegében még csak az ünnepekre várunk, de már most tudni lehet, hogy a lakberendezés terén, milyen új irányzatokra számíthatunk. Tapéta, falak színvilága, bútortrendek, esetleg lakás-dekoráció?

Mi most az Otthonok&Megoldások segítségével összefoglaljuk, mit érdemes tudni a jövő év trendjeiről. Ahogy a korábbi években, most is a főszerepbe a természetesség került. A luxus, mint fogalom, egyre inkább összeforr a természetes anyagok használatával, a praktikummal. Miért? Mert a terek egyre csökkennek, a kényelem, az otthonosság, a szépség, a szuper ötletek egyre inkább felértékelődnek.

Színvilág

Már ilyenkor is tudni lehet, hogy a jövő évi divat színvilága a pasztell lesz. Lényegében, ha jobban belegondolunk, a pasztell rózsaszín már ott virít a bútorainkon, kiegészítőinken. Sőt, a lakberendezési szakboltok kirakatában is tuti találunk egy-két vidáman mosolygó pasztell-rózsaszínű tárgyat, ami arra vár, hogy hazavigyük. Azonban van egy új szín, amely uralhatja a konyhák, fürdőszobák és nappalik tereit, ez pedig a középkék színvilága lesz.

Bútortrendek

Gondoltuk utánanézünk a bútoroknak is, hogy ne neked kelljen. Nézzük, hogy mik lesznek a 2019-es bútor trendek, mi lesz az abszolút divatos belterek jellemzője jövőre:

  • Természetesség, egyszerűség: még mindig hódít, és még néhány évig így is lesz: rattan, raffia, bambusz, vessző.
  • A rózsaszín különböző árnyalatai jelennek meg a bútorainkon: púder, pink, orgona.
  • Egymásba csúsztatható kisasztalok, melyek kifejezetten dekorációs elemként lesznek jelen a nappaliban. Ha az asztalok lapja, valamilyen dekoratív szín: bronz, arany, márvány, gránit, akkor igazán trendi 2019-es megjelenítést értünk el.
  • Arany szín mindenütt! A kiegészítők legvagányabb színei.
  • Kivágott fotelek, karosszékek, melyek kifejezetten nem lesznek alkalmasak arra, hogy bújócskázzanak benne az apró termetűek.

Ha azt nézzük, hogy az emberek élettere egyre kisebb lesz, akkor elgondolkodtató, hogy az otthonosság, kényelem jegyében, az olyan bútordarabok, amik a relaxációt szolgálják, egyre nagyobbak. Gondolunk itt például az óriási, fekvésre csábító kanapékra.

Lakóterek trendje

A dinamikusság, a terjeszkedő városok, a folyamatos építkezések, modern életvitel, a rohanó világunk mind-mind arra ösztökélik a lakberendezőket, hogy alternatív megoldások után nézzenek az élettér kialakítása miatt. Egyre népszerűbbek a multifunkciós, a mobilis darabok, az anyagok innovatív használata. Gondoljunk például a különböző térelválasztó megoldásokra: bútorok, függönyök, üvegek, stb.

Bármennyire is figyelemmel követjük a divatot, a trendeket, ne felejtsük el, hogy vannak örök darabok is. Vagy, ha nem kifejezetten az örök darabokat keressük, csak azokat tudjuk megvenni, ne keseredjünk el, hiszen egy kis festékkel a legtrendibb színben, vagy egy-két megfizethető dekorációs trendi dísz egyből feldobja a lakóterünk hétköznapiságát. Próbáljuk ki!