3 jó ok, amiért érdemes NYESZ-R-rel készülni a nyugdíjas évekre

0
37
Sprout growing on glass piggy bank in saving money concept with filter effect retro vintage style

Az öngondoskodás, a nyugdíjas évekre való megtakarítás éppúgy fontos a jelenleg nyugdíj előtt állók, mint a fiatalabb generáció számára. Ma már sokan szeretnének nyugdíjas éveikre megfelelő anyagi biztonságot kialakítani, de nem tudják, hogy mi lenne számukra a legmegfelelőbb megtakarítási forma. Mutatjuk, hogy mi az a NYESZ-R és hogy kinek érdemes ezt választani.

A Random Capital Zrt. a hosszú távú befektetések kedvelőinek kínálja termékét, a NYESZ-R-t. Ez egy olyan nyugdíj-előtakarékossági számla, mely számos előnnyel jár. Elsősorban azoknak optimális megoldás, akik fontosnak tartják az öngondoskodást. Akik felelősségteljesen szeretnének készülni a nyugdíjas éveikre és ehhez olyan befektetési formát keresnek, amely a döntések terén rugalmasságot kínál. Ugyanakkor viszonylag magas támogatást és hozamot lehet élvezni vele.

A NYESZ egyik legnagyobb előnye, hogy állami támogatás jár a befizetett személyi jövedelemadó után. A számla tulajdonosa évente személyi jövedelemadójának 20%-át igényelheti vissza előtakarékossági támogatásként a tárgyévi befizetései után. A visszaigényelhető összeg 100.000 Ft-ban van maximalizálva azok számára, akik 2020 után érik el a nyugdíjkorhatárt, akik pedig előtte, azok legfeljebb 130.000 Ft-ot kaphatnak vissza.

Szintén nagy pozitívuma ennek az öngondoskodási formának, hogy a számlán elért hozam, az osztalékhozam kivételével adó-és járulékmentes. Ennek feltétele, hogy a számláról való kifizetés ne történjen a 10. adóévnél hamarabb. A NYESZ-R csak és kizárólag azoknak nyújt remek megoldást, akik hosszútávon gondolkodnak. Abban az esetben ugyanis, ha a kifizetés a lekötési idő lejárta előtt történik, a számlán lévő megtakarítás nem adómentes nyugdíjszolgáltatásnak, hanem egyéb jövedelemnek minősül. Ez azt jelenti, hogy a hozam SZJA és EHO fizetségi kötelezettséget von maga után, illetve, hogy a számlán jóváírásra került előtakarékossági támogatást 20%-al növelten kell visszafizetni. Ráadásul a korábbi kifizetés igénybevétele a számla megszűnésével is jár, valamint azzal, hogy előtakarékossági támogatás csak a kifizetést követő évtől igényelhető újra.

A NYESZ-R azoknak ideális, akik szeretnek önállóan befektetési döntéseket hozni. A számla tulajdonosa legjobb belátása szerint, szabadon dönthet arról, hogy a megtakarítását mibe fekteti. A megoldás viszonylag jelentős flexibilitást kínál, a mozgástér nagy, hisz éppúgy van lehetőség alacsonyabb kockázatú, kevesebb aktív menedzselést igénylő instrumentumokba fektetni, mint magasabb kockázatot vállalni és vállalati részvényekkel kereskedni. A NYESZ-R számlán, a Budapesti Értéktőzsdén elérhető összes részvénnyel, állampapírral, befektetési jegyekkel és pénzpiaci eszközökkel lehet kereskedni. Azonban devizakereskedésre és külföldi kereskedésre ez a forma nem kínál lehetőséget.

A számla nyitása gyorsan megy és egyszerű, éves díja pedig csupán 2000 Ft. További információkért vegye fel a kapcsolatot a Random Capital munkatársaival.