A BÁV Faktor és a kereskedelem

0
11

Kezdjük rögtön az alap fogalmak tisztázásával. A kereskedelem feladata, hogy beszerzi az árut a termelőktől, majd készletezi és bizonyos idő után értékesíti azt a vevők felé. A factoring leegyszerűsítve a követelések adásvétele. Célja, hogy az eladó hiteleladásait finanszírozza, és ezáltal biztosítsa a folyamatos likviditást.

Ha új vállalkozásként vagyunk jelen a kereskedelmi piacon, akkor könnyen abban a helyzetben találjuk magunkat, hogy nem ismerjük a vevőinket. Ilyenkor a legjobb módszer megbízni egy olyan céget, aki ahhoz ért, hogy a rendelkezésre álló adatok alapján információt szolgáltat nekünk, hogy mely vevők azok, akiknek adhatunk halasztott fizetési lehetőséget, és kik azok a vevők, akiket azonnali fizetési határidővel tudunk csak kiszolgálni.

Ekkor, ha például a BÁV Faktort bíztuk meg a feladattal, a cég átvilágítja a vevők körét és eldönti, hogy mely vevők azok, akiknél azonnali készpénzes fizetési határidő megadása szükséges. Jelzik továbbá, hogy kik azok, akik esetében nagy eséllyel adható halasztott fizetési opció, illetve hol lehet feltétlenül szükséges a követelések biztosítása. A BÁV Faktor az átvilágított vevők esetében vállalja a követelések finanszírozását, ott pedig, ahol javasolta a követelések biztosítását, elvégzi a szükséges biztosítások megkötését, jelentős tehertől és plusz feladattól szabadítva meg ezáltal bennünket. Amennyiben a cégünk megrendelései megsokszorzódnak, fontos jeleznünk ezt a BÁV Faktor munkatársainak, akik így azonnali lépéseket tudnak tenni azáltal, hogy megemelik a vevőkre kiadott finanszírozási limiteket.

A BÁV Faktornál a szakértelem, a gyorsaság és a biztonság a legfontosabb. Előleg folyósításával tudják biztosítani számunkra, hogy a vevővel szemben támasztott későbbi esedékességű követeléseinket megfinanszírozzák. Nekünk csak ki kell állítani a számlákat és a BÁV Faktor megelőlegezi a számlák bruttó értékének akár 90 %-át. Ezzel segítik a cégeket, hogy ne legyenek likvidítási nehézségeik. Minden olyan esetben alkalmazható ez a módszer, ahol időben (15-180 nap) elválik a szállítás (vagy szolgáltatás) és a pénzügyi teljesítés.

Arra is van mód, hogy vevőinkre (nem feltétlenül mindegyikre, csak akiket bizonytalannak érzünk) követelés biztosítást kössünk. A BÁV Faktor számlamenedzsmentjével pedig biztosítva lehetünk arról, hogy a cég intézi követeléseink beszedését és nem nekünk kell a határidőket fejben tartanunk. A céginformációs szolgáltatásukkal pedig az általunk kiválasztott vevőkre teljes monitoringot végeznek, ezzel segítve nekünk a döntéselőkészítésekben és a kockázati tényezők csökkentésében.

Ha úgy érezzük, hogy cégünknek éppen erre a pénzügyi stabilitásra van szüksége, azonnali ajánlatkérésre is van módunk a BÁV Faktornál, így rövid időn belül már élvezhetjük is szolgáltatásaik előnyeit.