Eukanuba – kedvenceink hosszú életének titka

0
5

Az Eukanuba cég 1969-től foglalkozik a házi kedvencek táplálkozásának kérdésével. Ezen idő alatt arra törekedtek, hogy a kutyák minden fejlődési szakaszában optimális mértékben jussanak a megfelelő tápanyag bevitelhez, vitaminokhoz, ásványi anyagokhoz.

Cél a jó kondíció, kedvenceink bármelyik életszakaszában, amit egészséges táplálkozással kíván biztosítani az Eukanuba.

Hosszú évek munkája

Hosszú éveken keresztül 39 labor bevonásával végezték megfigyeléseiket, aminek központjában a kutyák egészsége állt, valamint, hogy hogyan maradnak még tovább életben, mi a titka? Az eredmények magukért beszéltek, azoknak a gazdiknak, akik az Eukanuba Breed Labrador Retriever kutyatápot adták labrador retriverüknek, valamint megfelelő gondoskodásban részesítették őket, a kutyusaik 90%-ban 12 évnél tovább éltek. Ismeretes, hogy ezeknek a kutyusoknak az átlagos élettartama 12 év. További nem várt siker, hogy a vizsgált labrador retrieverek 28%-a kimagaslóan magas életet élt, túlszárnyalva a 15 évet is! Ezzel a megfigyelés sorozattal is azt kívánta bebizonyítani az Eukanuba állateledeleket gyártó vállalat, hogy szenvedélyes elkötelezettje a kutyák hosszan tartó életének biztosításának, úgy hogy hozzájárul az egészséges táplálkozáshoz.

Összeállítottak egy neves állatorvosokból, tenyésztőkből álló bizottságot – Longevity Bizottság, ahol megállapították a szakemberek, hogy az Eukanuba kutyaeledelek ténylegesen hozzájárulnak a hosszú élet jobb perspektíváihoz.

10 év, több új termék

Figyelembe véve, hogy a Longevity Bizottság dicséretben részesítette az Eukanuba által kínált prémium minőségű tápanyagait, új fejlesztésű, minőségi, egészséges és új ízvilágú recepteket alkottak a szakemberek. Ezekben az ízletes termékekben megtalálhatóak mindazok a vitaminok, ásványi anyagok, amelyek hozzájárulnak a kutyusok testi egészségéhez: erős csontokhoz, rugalmas ízületekhez, egészséges fogazathoz és ínyhez, csillogó bundához. Természetesen azt is figyelembe vették, hogy milyen testű, milyen fajtájú kutyáról van szó. Kistestű kutyusoknak teljesen más igényeik vannak, mint a közepes, vagy akár a nagytestű, sok mozgást igénylőknek.

Miből állnak az eledelek?

Kizárólag kiváló minőségű állati eredetű fehérjéket tartalmazó hozzávalókat használnak, tehát növényi eredetű fehérjét nem. Ráadásul minden egyes hozzátevő származási helyét végig tudják vezetni, ismeretlen eredetű összetevőt nem tartalmaznak eledeleik. Főbb beszállító partnerek Európából, Új-Zélandról, és az Egyesült Államokból kerülnek ki, vannak partnerek, akik évek óta szállítanak alapanyagokat, de még ezeket is alávetik egy 120 lépéses minőségi ellenőrzésnek. Több éves szakmai tapasztalattal megfelelő mennyiségű prebiotikum, vitaminok és ásványi anyagok is kerülnek az eledelekbe. A gazdik továbbá biztosak lehetnek abban is, hogy környezetbarát technológiát alkalmaznak a gyártási folyamatok során, például az üzem energiájának minimum 25%-át szélturbinákon keresztül állítják elő.