Milyen a jó ágyazható, ágyneműtartós ülőgarnitúra?

0
11

Erre a kérdésre nagyon sokan keresik a választ, mivel rengeteg ülőgarnitúrát találni, ami valamelyik tulajdonsággal nem rendelkezik. Vagy nem ágyazható, vagy nem ágyneműtartós. Összefoglaljuk, hogy mire érdemes figyelni mielőtt kiválasztjuk a tökéletes ülőgarnitúrát.

Ágyazható ágyat mindenhol találni – gondolhatnánk – hiszen nehéz olyan ülőgarnitúrát találni, amin ne lehetne megágyazni és aludni egyet. A hangsúly itt azon van, hogy hányat is szeretnénk aludni a kiválasztott ágyon, mivel az ágyazható kifejezés itt az állandó alvás funkcióban teljesedik ki. Tehát akkor, ha újra gondoljuk a dolgokat, akkor rájöhetünk, hogy mit is várunk attól a kanapétól, amire minden este le szeretnénk feküdni, hogy reggel kipihenve, tettvágytól duzzadóan keljünk fel róla.

Az ilyen kanapé ismérvei a következők:

  • Kinyitható, nem kihúzható. Az alapvető különbség, hogy ebben az esetben az ülőfelületet előre húzzuk, majd a háttámlát hajtjuk le és abból lesz a fekvőfelület másik része.
  • A fekvő rész személyenként 1 darabból álljon, vagyis ne legyen benne hullám, szintkülönbség, vagy bármi kényelmetlenség.
  • Kinyitása egyszerű és gyors legyen, ne igényeljen tornamutatványokat az esti ágyazás.
  • Praktikus, ha rendelkezik saját ágyneműtartóval. Ezzel helyet és felesleges munkát takaríthatunk meg.

Ezzel el is érkeztünk az ülőgarnitúra ágyneműtartójának kérdésköréhez, aminek a léte megspórolja nekünk a külön ágyneműtartó beszerzését. Mivel ez általában egy szekrény, ezért elveszi a teret a szobából, amit a kanapé vásárlásával megspóroltunk. Funkcióját tekintve másra nemigen használható, maximum virágot tárolhatunk a tetején. Arról nem is beszélve, hogy az ágyazás is könnyebb, ha csak kikapjuk az ülőfelület alól az ágyneműt és arra ráhajtjuk a háttámlát. Így már következhet is a lepedő leterítése.

Végül pedig vegyük sorra, hogy mi is lehet ülőgarnitúra. Relatíve minden, amin ülni tudunk, de azért ez nem teljesen fedi a valóságot. Ha definiálni szeretnénk, akkor talán a leginkább lényegre törő megfogalmazás: ülőgarnitúra lehet egy kanapé, egy sarokkanapé, minden olyan ülőalkalmatosság, amit többnyire a nappaliban használunk ülőfelületnek. Tehát az elsődleges funkciója az, hogy a nappaliban kényelmesen le tudjunk rá ülni, valamint nem hátrány, ha jól is mutat ott, mint a Vigó Silver Kanapé. Másik fontos célja, hogy aludni is lehessen rajta. Attól függően, hogy vendégágyként használnánk, vagy pedig állandó alvásra, fontos, mivel a vendégágy funkciót tökéletesen betölti a sima kihúzható kanapé is. De ha folyamatosan aludnánk rajta, akkor figyeljünk a választáskor arra, hogy kinyitható legyen, ne pedig kihúzható. Ennek előnyeit és ismérveit már feljebb taglaltuk. Borítás tekintetében szövetek teljes tárháza áll a rendelkezésünkre, a textilbőrtől kezdve a plüssön át a szövetig mindenféle, attól függően, hogy ki mit kedvel.