Nem csak a gyémánt ígér örök szerelmet

0
6

Amennyiben úgy érezzük, hogy a szerelmünk többet érdemel, mint az átlag, akkor válasszunk gyémántot. Ellenben, ha még különlegesebbnek és teljesen egyedinek tartjuk, akkor merjünk az eljegyzési gyűrűben is ezt megmutatni. Tehát nyugodtan szakítsunk a hagyományokkal és álmodjunk nagyot!

Mik a fő elvárások egy eljegyzési gyűrűt díszítő drágakőtől?

Elsősorban a keménysége legyen tökéletes. Legyen kellően időtálló, nem beszélve arról, hogy a mindennapos használat során se karcolódjon össze, mert egyrészt nem túl esztétikus látvány, valamint utána azzal foglalkozni kell, ha szeretnénk, hogy a régi fényében ragyogjon.

Ha már eltérünk a hagyományosan vett gyémánttól, akkor jó esetben ez a színek tekintetében is igaz. Nyugodtan merjünk színes drágakövet választani, hiszen ebben az esetben mindenképpen cél az, hogy megmutassuk a világnak a szerelmünk egyediségét, valamint, hogy örökké tart.

Nyugodtan válasszunk nagy értékű drágakövet, hiszen, ha már kitörünk a jól megszokott ékszerek világából, akkor azt ne kismértékben tegyük, hanem adjuk meg a módját. Higgyük el, garantált lesz a siker és az „igen” is. Ha segítségre van szüksége a leendő vőlegénynek, érdemes összekötni a kellemeset a hasznossal. Az Eljegyzesigyuru.hu oldalon foglalhat időpontot, így a munkatársak segíteni tudnak a választásban és még egy gyémántkő is jár ajándékba.

Nézzük 3 variációt a legnépszerűbb és legjobb választásokra

Az első befutó mi is lenne más, mint a rubin? Hiszen keménységét tekintve majdnem olyan tartós, mint a gyémánt, nehezen karcolódik és a színe gyönyörű, mélytüzű piros. Bár kevesen tudják, de hiába népszerűbb a gyémánt, a rubin bizony jóval nagyobb összeget követel meg ettől függetlenül. Tehát tökéletesen megfelel a fenti feltételeknek.

A második legnépszerűbb követ már megfigyelhettük Lady Diana és Katalin hercegnő (Kate Middleton) ujján. Minden valószínűség szerint azért választották ezt a drágakövet, mert nem igazán hivalkodó, de garantáltan odavonzza a tekinteteket. Ez pedig a zafír, ami így elég előkelő, második helyet foglal el.

Végül pedig a kevesek által ismert peridot (olivin), ami a megkapó, zöld színével vívta ki magának a helyet a legnépszerűbbek között. Viszonylagos ismeretlensége csak jelen korunkban van így, mert már az ókori Egyiptomban is az ékszerek népszerű díszítő ékköve volt. Ha pedig mindez nem lenne elég a történelem szerelmeseinek, akkor eláruljuk, hogy Napóleon is egy peridot köves gyűrűt ajándékozott kedvesének, Josephinnek.

2 lehetséges variáció, amit ne válasszunk

A szerelem egyik szimbóluma, ezért jó választásnak tűnhet, de mégsem az. Mi az? Természetesen az igazgyöngy. Ahhoz, hogy megfelelően benne maradjon a gyűrűben, ahhoz bele kell ragasztani a foglalatba, különben kieshet. Arról pedig nem is beszélve, hogy nagyon hajlamos a karcolódásra.

Végül pedig az opál sem illik eljegyzési gyűrűbe. Bár gyönyörű és különleges, de a karcolódásra, törésre való hajlama miatt nem ajánlott. Babonások pedig egyenesen kerüljék, mert igencsak szerencsétlenséget hozó kő hírében áll.

Azt hiszem kijelenthetjük, hogy a gyémánt se pótolhatatlan és bármikor helyettesíthető egy szép színes drágakővel. Az pedig szinte biztos, hogy a Ti szerelmetek pótolhatatlan, ezért megérdemli a legjobbat!