Online ezért könnyebb eladni autót

0
26

Az online elérhető apróhirdetési oldalak nagy segítséget nyújtanak, ha az autó eladás kerül sorra. Minden vásárlónak fontos, hogy a meghirdetett autóról minden fontos információval rendelkezzen, ami a jó döntés meghozatalához szükséges. Teljesen más az interneten keresztül fényképek és leírás alapján kiválasztani egy autót és más, ha személyesen azonnal választjuk ki.

Emiatt kiemelkedő fontossággal bír, hogy minden fontos információ felkerüljön a hirdetésbe az autó eladás során és a fényképek is élesek és közeliek legyenek.  Minden esetben az adatokkal és az állapot pontos ismertetésével kell a hirdetéseket feltölteni, ezt javasolja a maxaparo.hu is. Legyünk mindig őszinték és a képek tényleg a valóságot tükrözzék, hiszen a következő lépés a személyes megtekintés lesz, amikor úgy is mindenre fény derül.

A pontatlan és nem elegendő információt közlő hirdetéseken gyorsan átugranak a keresgélők és ezen még az előresorolás, a címlapra helyezés vagy az akciós ár sem segíthet. A rengeteg ajánlat közül a mi ajánlatunknak valamilyen módon ki kell tűnnie és ezt nagyban befolyásolják a fényképek és azok minősége. Egy nem túl megnyerő fotóra biztosan senki nem fog kattintani, azaz még a hirdetést sem olvassák végig az érdeklődőket, egyszerűen tovább görgetnek a következő hirdetésre.

Hogyan adjunk el egy autót?

Az autó eladás tulajdonképpen az autó felkészítésénél kezdődik. Jó fotókat kell készíteni az autóról, ám ehhez nem feltétlenül szükséges profi fotós, mi magunk is elkészíthetjük. Egy olcsó kompakt géppel vagy egy mobiltelefonnal tökéletes képeket lehet készíteni, ha a megvilágítás megfelelő. Igyekezzünk minél nagyobb felbontású képeket készíteni, de ne essünk túlzásba, mert esetleg a rendszer nem engedélyezi a feltöltését. Minél nagyobb egy kép, annál részletesebben meg lehet nézni az autó állapotát.

A hirdetés így már teljesen meggyőző lesz, hiszen a leendő vásárló tudja, hogy nincsen titkolni való. A felbontás mellett ügyeljünk a minőségre, azaz a megvilágításra és arra, hogy éles legyen a kép.

Az autót nem csak kívülről, hanem belülről is le kell fényképezni. Még a legkisebb részlet is megfoghatja a vásárlót, amit mi nem is gondolnánk. Az alufelniket, a tetőcsomagtartót és az üléseket is nyugodtan fényképezzük le. Itt fontos elmondanunk, hogy a plusz kerék garnitúrákat talán érdemes külön értékesíteni alkarészként, kiegészítőként, mint az autóval együtt, mert így nem biztos, hogy visszajön az ára.

Vita helyett állapotfelmérést érdemes csinálni

Azok, akik nem kedvelik, a számtalan vitát ajánljuk, hogy állapotfelmérést és értékbecslést is végeztessenek, amelyekről hivatalos dokumentumot is kiállítanak. Ezeket nyugodtan be tudjuk mutatni a vevőnek, így már nem lehet kifogása az ár ellen sem. Az már teljesen más kérdés, hogy elfogadja-e.

A vételár megálmodása nem a legegyszerűbb feladatok egyike. Az eladó részéről az eszmei érték nagyot nyom a latba, de a vásárlókat például az óraállás és az általános állapot fogja döntésre bírni. Ha több hasonló modellt is kínálnak velünk egyidőben, akkor érdemes átnézni ezeket az árakat és az alapján belőni a mi általunk meghatározott vételárat.

Általában a keresőoldalakon, mint ahogy a maxapro.hu-n is lehet különféle paraméterekre szűrni, ezért fontos, hogy minden adatot töltsünk ki az űrlapon. Lehet, hogy leendő vásárlóinkat pontosan a LED lámpa fogja megfogni, esetleg az autó teljesítménye, mert ő pontosan az alapján keres. A múltban előforduló hibákról se feledkezzünk meg, és ha van az autónak vezetett szervízkönyve azt is jelezzük, hiszen így még hitelesebbnek tűnik a mi ajánlatunk.