Pénzt spóroló tanácsok tárcsás borona vásárlóknak

0
8

Végre véget ért a száraz nyár és ismét eljött az ideje az őszi tarlóápolásnak, amelyhez a legtöbben egy kompakt tárcsás boronát alkalmaznak. Ezek az eszközök rendkívül sokoldalúak, így ár érték arányban is kiválóak, hiszen nem csak a tarlóápolásban, hanem a szántásban, elmunkálásban és a magágykészítésben is nagy segítségünkre lehetnek.

A tárcsás borona tehát egy igazán költséghatékony megoldás azok számára akik egy sokoldalú eszközt keresnek, kedvező áron s mindezt magas hatékonyság mellett. Ahhoz azonban, hogy biztosan ne költekezzünk túl, érdemes elsajátítani a tárcsás boronák kiválasztásának főbb szempontjait.

Így válasszunk tárcsás boronát

A legideálisabb munkagép kiválasztásának több fő szempontnak is meg kell felelnie, ezért mielőtt kiválasztanánk a megvásárlásra szánt modellt, érdemes átgondolni olyan fontos feltételeket, mint a használatra szánt talaj és terület adottságai, a szükséges alkalmazott technológia, az üzemeltető traktor mérete, az anyagi keretünk nagysága és persze a szakismereteink korlátja.

Ezek ugyanis mind egytől egyik behatárolják, hogy számunkra melyik típus lesz az ideális választás. Egy mezőgazdasági gép vagy eszköz beszerzésének esetében ugyanis nem hagyatkozhatunk csupán a szimpátiára vagy éppen a színekre. Ahhoz, hogy megfelelő döntést hozhassunk vásárlás előtt, érdemes inkább a tárcsás talajművelő eszköz képességei alapján mérlegelnünk és inkább olyan tulajdonságokra odafigyelni mint az eszköz rendeltetése, felépítése és felszereltsége.

Ilyen az ideális tárcsás borona

Nagy segítség lehet a típus kiválasztásában, ha tudjuk, milyen alkalmazási területre szánjuk azt. Így ha elsődlegesen alapművelésre és tartóhántásra szánjuk a boronát, válasszunk nehéz tárcsás változatot, ha szántáselmunkálásra vagy magágykészítésre, akkor a könnyű tárcsa mellett döntsünk.

A pontos márkát és típust azonban a traktor munkagép kapcsolata, a tárcsák típusa, a művelő sorok száma és a tárcsa sorok elrendezése is meghatározza. Amennyiben több típusú munkálatra is szeretnénk használni a boronát, érdemes kompakt tárcsákban gondolkodnunk. Ha pedig anyagilag is szeretnénk optimalizálni a választásunkat, dönthetünk a másodkézből beszerzett tárcsás boronák mellett is.

Használt tárcsás boronák az internetről

Amennyiben igazán fontos számunkra a spórolás, a legideálisabb megoldás, ha használtan vásárolunk valamilyen tárcsás boronát. Erre pedig a legjobb megoldást a Mascuc.hu internetes portál nyújtja, ahol közel 1000 különböző márkájú és állapotú használt borona közül válogathatunk a világ minden tájáról.

A határokon átívelő webes vásárlás előnye, hogy olyan országokból is beszerezhetünk olcsó és jó minőségű tárcsás boronát mint Németország, Lengyelország, Dánia vagy éppen az Egyesült Államok. Azonban több mint egy tucat használt tárcsás boronát találunk a portálon Magyarországról is. A különböző hirdetések között megjelennek olyan nagy márkák mint a Vaderstad, az Amazone, a Lemken, a Horsch és a Kuhn, így biztosan mindenki megtalálja a számára ideális, kedvező árú és jó minőségű használt tárcsás boronát.