Mik a fontos tudnivalók az elektromos kormánymű javításáról?

0
7

Régebben olajos technikát használtak a kormányműveknél, és csak nem rég kezdtek átállni az elektromos technikára. Mivel ez egy új módszer, van még mit csiszolni rajta.

Gyakoriak még a meghibásodások és sajnos elég drága maga az új alkatrész, illetve a beszerelés költsége is magas. Bevizsgálásra azért van szükség, hogy egyáltalán meg lehet-e javítani a hibát, és ha igen, akkor is számítani kell a 100 000-200 000 forintos szerelési és alkatrész megfizetésére.

A Szervokormanyjavitas.hu-nál a bevizsgálás térítésmentes. Fontos azonban tudni, mivel a bevizsgáláshoz szét kell szerelni a kormányművet, így abban az esetben, ha már nem javítható az alkatrész, akkor viszont már szétszerelt állapotban tudják csak visszaadni a tulajdonosnak a javíthatatlan kormányművet. Amennyibe lehetőség van megoldásra, akkor 3-7 nap a várakozás a javított alkatrészre és összeszerelésre.

Lehetséges opció, hogy ha nem javítható a kormánymű, akkor a cég be tud szerezni cseredarabot. Ez szintén nem lesz olcsó megoldás, de még mindig nem olyan drága, mint újat vásárolni. A jó hír, hogy erre is vállalnak 2 év garanciát.

Vannak bizonyos autótípusok, melyekhez egy teljesen kidolgozott javítási technológia áll már rendelkezésre. Ilyenek például: Mercedes (A és B osztály), Mazda 6, Citroen C2 és 3, illetve a Honda Civic.

Természetesen az a célravezető, ha utána kérdezünk a cég elérhetőségein, hogy mik az opciók. Itt kaphatjuk meg a legpontosabb választ a felmerülő kérdéseinkre. Egy ilyen érdeklődés során mindenképpen álljunk készen a sok kérdésre, hogy minél jobban le tudják szűkíteni a körét annak, hogy pontosan milyen típusú alkatrészre is van szükség. Ilyen adatok lehetnek például:

  • A hibajelenség pontos meghatározása.
  • Ha az autó hibakódot ír ki, akkor azt is feltétlenül mondjuk el a telefonba.
  • Ismertessük a kormányművön szereplő adattáblát, a gyári cikkszámot, az alvázszámot, és az autó forgalmi engedélyében lévő adatokat (típus, motorkód, évkárat, stb).

Ha sikerül minél több információt megadnunk, akkor sok időt spórolhatunk meg mind magunknak, mind a szerelőknek. A szerelésre pedig mindenképpen vigyük magunkkal az autó forgalmi engedélyét és annak másolatát, illetve a vezérlő dobozt is.

Ne felejtsük a legfontosabbakat:

  • Az elektromos kormánymű felújítása/javítása körülbelül 100 000 és 200 000 forint között szokott mozogni.
  • A javítási idő akár egy hét is lehet. Ez függ a szükséges alkatrész beszerzési idejétől.
  • A bevizsgálás ingyenes, amennyiben a Szervokormanyjavitas.hu oldal munkatársait keresi fel. Elérhetőségeiken ingyenes tanácsadás érhető el. Valamint a Youtube videóikat is érdemes megtekinteni, onnan is sok hasznos információt szerezhetünk be.